Varaordføreren er klar for å åpne Øygospel 2018!


Det er få dager til det braker løs i Flekkerøyhallen. Øygospel er et stort høydepunkt for mange – og i år er det fungerende varaordfører, Tove Welle Haugland (28), som åpner festivalen!

Øygospel er for mange et sikkert tegn på at sommeren nærmer seg. Musikk, forkynnelse og sosialt fellesskap står i sentrum. I år er det fungerende ordfører i Kristiansand kommune, Tove Welle Haugland, som åpner festivalen. Selv har hun gode minner fra festivalen:
– Jeg elsker å komme på Øygospel, og har vært innom ca. hver gang de siste årene! Musikken og talene er alltid veldig oppløftende. Mitt beste minne er den gangen jeg var her før første gang. Jeg ble skikkelig godt tatt i mot, forteller Tove til Øygospels nettside.

En lovende politiker
Tove Welle Haugland er en fremadstormende KrF-politiker fra Øvrebø. For tiden er hun bosatt i Kristiansand, og er fungerende varaordfører – ettersom øyas egen Jørgen Kristiansen for tiden er i permisjon.
– Jobben som politiker er utrolig spennende. Jeg får møte så mange av de som bor i Kristiansand, høre hva de er opptatt av – og til og med hjelpe dem i vanskelige situasjoner. Det er det beste med politikk.

Øygospel-redaksjonen spør Tove om hvilke forbilder hun har, og hvem som har inspirert henne gjennom årenes løp:
– Knut Arild Hareide, og jeg ser også veldig opp til statsministeren vår. Erna Solberg er en stødig, verdiorientert og kunnskapsrik kvinne. Angela Merkel i Tyskland er også et forbilde. To sterke kvinner jeg beundrer, forteller Tove.

5 kjappe spørsmål på tampen
Ræg eller laks?
– Laks.

Coca Cola Eller Pepsi max?
– Pepsi max!

Vinter eller sommer?
– Vinter! Sykt, I know..

Holmetur eller cafébesøk?
– Holmetur.

Hoppe fra 10-meteren eller løpe maraton?
– Jeg taler heller foran 1000 mennesker enn å hoppe fra 10-meteren, der er jeg skikkelig pingle. Ikke er jeg særlig sprek heller, så jeg hadde nok ikke klart maraton.

Vi gleder oss over at Tove skal åpne festivalen, og ønsker henne alt godt videre i karrieren som politiker.