OM OSS

Hva er Øygospel?
Øygospel er en kristen musikkfestival. Vi ønsker å bidra til et godt miljø for kristen sang og musikk, levende gudsfrykt og god samfunnsånd. Dette ønsker vi å oppnå ved forkynnelse av Guds Ord, bønn, og kristen sang og musikk i form av musikkfestivalen Øygospel.

Festivalen arrangeres på Flekkerøy, som ligger ca. ei mil utenfor Kristiansand. I spissen står et eget festivalstyre som trekker i trådene, men vi hadde aldri klart å arrangere Øygospel uten en kraftig dugnadsinnsats. I gjennomsnitt er det godt over 200 frivillige som deltar med forskjellig arbeid under festvalen. Stor takk til alle medhjelpere samt sponsorer, uten dere hadde det ikke vært mulig å gjennomføre Øygospel.

Hvor er Øygospel?
For å finne frem tar du av E39 vestenfor Kristiansand og følger Rv. 456 mot Flekkerøy. Når du kommer ut av Flekkerøytunnelen tar du til venstre i rundkjøringen mot Skålevik. Etter en kilometer svinger du inn til venstre, og følger skiltene mot Idrettsanlegget. Bruker du GPS kan du stille den inn på: 58°N 8°Ø. Velkommen til Flekkerøy!

Øygospels historie
Flekkerøy Gospel ble arrangert første gang i 1984. Det ble den gang arrangert av Ungdomskoret på Flekkerøy, og beholdt navnet Flekkerøy Gospel frem til 1996. Da ble arrangementet lagt på hylla for en stund, men i 2002 ble det på nytt liv i tradisjonene. Dette var altså starten på Øygospel. Festivalen ble i begynnelsen avholdt i Flekkerøy kirke, men festivalen vokste seg for stor for lokalene og ble dermed flyttet til Flekkerøy Idrettshall i 2009.

Gjennom årene har flere kjente artister gjestet Øygospel. Festivalen har blant andre blitt besøkt av artister som: Plantershakers, Leeland, Ryan Kondo(International House of Prayer) og LZ7. Samt en rekke andre kjente kristne artister, kor, talere og dansegrupper fra inn og utland.

Festivalen har opplevd en veldig vekst siden den først på startet i 2002. Sponsorene er fordoblet, maten er mangedoblet og artistene er større. Vår drøm er at Øygospel skal bli større og nå enda flere mennesker for hvert år som går, samtidig som vi ønsker at alle skal være velkomne, akkurat som du er, at du kan føle deg hjemme, skaffe nye vennskap, og ikke minst bli møtt av kjærlig Gud med frelse for hver enkelt. Siden 2015 har vi også klart å oppnå nye høyder takket være våre gode sponsorer å kjøre videre med GRATIS inngang slik at ikke økonomi skal være noen hindring i å delta på festivalen.